Úvod > Blog Chic Lovely
 

Ruže a fialky v kuchyni?

Ruže a fialky v kuchyni?

Ruže a fialky v kuchyni? Originálny spôsob ako si spestriť varenie.

 

Veľmi nás teší, že sa po tieto dni oteplilo a vykuklo slniečko. Prišlo nás potešiť, a vďaka nemu vieme, že leto sa nezadržateľne blíži. Leto v kuchyni si môžete urobiť napríklad kyticami pestrofarebných kvetov, ktoré vhodne rozmiestnite po miestnosti. Viac farieb sa však môže prejaviť aj vo vašom varení a verte či nie, variť sa už dá aj s kvetmi. Počuli ste o jedlých kvetoch? Nie je nič extravagantnejšie, ako použiť túto netradičnú pochúťku v kuchyni.

Ruku na srdce, milé dámy. Ktorá z vás tiež ako malá skúsila zjesť hlavičku púpavy? Áno, púpava dokáže byť príjemným spestrením v šaláte alebo sa z nej dajú pripraviť maceráty, avšak po rozume nám behá niečo úplne iné. Ide o špeciálne dopestované kvietky, ktoré si môžete zo semienka vypestovať samy alebo si ich jednoducho už kúpite. Siahnuť môžete po rôznych druhoch. Ruže, fialky, cuketové kvety, kvety bazy či nechtík. Aj balkánske národy vedia, že mimoriadne chutná je verzia tureckého želé s ružovou príchuťou. Fialky sa zas pridávajú na obohatenie ryže o exotickú chuť. Tento druh kvetov si môžete vychutnať aj pri kandizovaní, potom sa nimi ozdobí torta či koláč. Všetkých známych určite ohúrite touto netradičnou pochúťkou. Bazové a cuketové kvety sa pripravujú v trojobale. Niečo ako jablká v župane, avšak toto je rozhodne iná chuť. Tiež si ich môžete osladiť a pridať škoricu. Podávať ich môžete aj k zmrzline, čím skombinujete studenú potravinu s teplou a vykúzlite tak úžasný kontrast. Teraz už stačí vybrať krásny dezertný tanier a môžete servírovať.

Celý článok...
 

Ako si správne obliecť sukňu Chic&Lovely

Ako si správne obliecť sukňu Chic&Lovely
Celý článok...
 

25. máj Deň Afriky oslávte šarmom a dobrým jedlom

25. máj Deň Afriky oslávte šarmom a dobrým jedlom

25. máj patrí Afrike. Medzinárodný deň je venovaný nádhernému, farebnému a multikulturálnemu kontinentu. Pripomenúť si ho môžeme aj my. Hoci sme v samom srdci Európy, nič nám nebráni tešiť sa z dnešného dňa a vychutnať si ho ako sa patrí. Afriku zosobňujú farby, vône, pikantné chute, vzory a etnická rôznorodosť. A vedzte, že aj v kuchyni sa dajú robiť divy! Začať by sme mohli napríklad znamenitou kávou. Výborná silná a voňavá šálka kávy pôvodom napríklad z Kene je vynikajúca. Jej chuť je intenzívna a hlboká a dokonalo sa hodí napríklad k lahodným šiškám. Afričania milujú dezert zvaný Koeksisters. Cesto, z ktorých sa vyrába pripomína naše šišky alebo americké donuty. Dezert je veľmi sladký, hutný a skvelo sa preto hodí k horkej a silnej káve. Ďalšou pochúťkou je čerstvé či sušené ovocie. Figy, datle alebo banány sa hojne pestujú aj v Afrike, a sú výbornou pochúťkou len tak medzi jedlom alebo napríklad na raňajky.

 

Celý článok...
 
... ďalšie články v tejto kategórii:
ZačiatokPredošlá strana12345678Dalšia stranaKoniec

Zobrazených 17 - 20 z 31