Sladký vianočný poklad - Vianočná brownies šiška.
Pre všetkých milovníkov čokolády ide o neodolateľné sladké pokušenie, ktoré okúzli svojou neuveriteľnou chuťou.
Tento jednoduchý recept je ako stvorený pre tých, ktorí si radi vychutnávajú vianočné obdobie s láskou k čokoláde. Šiška je nielen chutná, ale aj pôsobivá na pohľad, čo ju robí ideálnym dezertom na vianočné oslavy.
Pripravte sa na jedinečný zážitok pre vaše chuťové bunky - Vianočná čokoládová šiška vám dodá vianočnú náladu v každom jednom kúsku. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte si svoj vlastný sladký vianočný príbeh.
Ingrediencie:
Cesto: 170 g masla 200 g tmavej čokolády 160 g hladkej múky 50 g kakaového prášku 3 vajcia 200 g práškového cukru 60 g cukru 1 lyžica vanilkového extraktu 1/2 ČL soli
Náplň: 6 lyžíc karamelovej (karamelové salko, alebo karamelový krém)
Ozdoba: Čokoládové lupienky CHOCAPIC
PÍPRAVA: Tmavú čokoládu a maslo roztopte vo vodom kúpeli. Necháme vychladnúť min 3-5 min. Vajcia, cukor a vanilkový extrakt vymiešame elektrickým šľahačom/stojanovým mixérom do krémova, vareškou vmiešame mierne vychladnutú čokoládovo-maslovú zmes.
Múku s kakaom preosejeme, pridáme k mokrým surovinám, primiešame varechou. Pečieme pri teplote 170°C 25 minút. Keď brownies vychladne, odstráňte kôrku z vrchnej časti brownies.
Brownies rozdrobíme a pridáme do misky. Brownies rozvaľkajte na 6 tvarov šišky. Vložte ich do chladničky na 30 minút. Na vrchu vyrežte dieru a potom nalejte karamelovú omáčku. Položte kúsok koláčika, ktorý ste vystrihli, späť na vrch, aby sa karamel vo vnútri uzavrel. Začnite zhora a zatlačte cereálie do brownies po celom obvode a potom pokračujte v rade nižšie, kým nedosiahnete spodok.
A nezabudnite si obliecť našu vianočnú zásterku, ktorá dotvorí atmosféru pri pečení!
Príjemné pečenie a nech ti tá vôňa čerstvo upečeného koláča naplní domov! Verím, že každý kúsku šišky prinesie radosť a sladké momenty do tvojho dňa.
Dobrú chuť!
Zdroj: Instagram @emsfoodiefix
|