Ruže a fialky v kuchyni?

 
 
 
Úvod > Blog Chic Lovely > Ruže a fialky v kuchyni?
 

Ruže a fialky v kuchyni?

Ruže a fialky v kuchyni?

Ruže a fialky v kuchyni? Originálny spôsob ako si spestriť varenie.

 

Veľmi nás teší, že sa po tieto dni oteplilo a vykuklo slniečko. Prišlo nás potešiť, a vďaka nemu vieme, že leto sa nezadržateľne blíži. Leto v kuchyni si môžete urobiť napríklad kyticami pestrofarebných kvetov, ktoré vhodne rozmiestnite po miestnosti. Viac farieb sa však môže prejaviť aj vo vašom varení a verte či nie, variť sa už dá aj s kvetmi. Počuli ste o jedlých kvetoch? Nie je nič extravagantnejšie, ako použiť túto netradičnú pochúťku v kuchyni.

Ruku na srdce, milé dámy. Ktorá z vás tiež ako malá skúsila zjesť hlavičku púpavy? Áno, púpava dokáže byť príjemným spestrením v šaláte alebo sa z nej dajú pripraviť maceráty, avšak po rozume nám behá niečo úplne iné. Ide o špeciálne dopestované kvietky, ktoré si môžete zo semienka vypestovať samy alebo si ich jednoducho už kúpite. Siahnuť môžete po rôznych druhoch. Ruže, fialky, cuketové kvety, kvety bazy či nechtík. Aj balkánske národy vedia, že mimoriadne chutná je verzia tureckého želé s ružovou príchuťou. Fialky sa zas pridávajú na obohatenie ryže o exotickú chuť. Tento druh kvetov si môžete vychutnať aj pri kandizovaní, potom sa nimi ozdobí torta či koláč. Všetkých známych určite ohúrite touto netradičnou pochúťkou. Bazové a cuketové kvety sa pripravujú v trojobale. Niečo ako jablká v župane, avšak toto je rozhodne iná chuť. Tiež si ich môžete osladiť a pridať škoricu. Podávať ich môžete aj k zmrzline, čím skombinujete studenú potravinu s teplou a vykúzlite tak úžasný kontrast. Teraz už stačí vybrať krásny dezertný tanier a môžete servírovať.

K letu patria aj osviežujúce, chutné limonády. Ako ich ozvláštniť?

Úplnou raritou je levanduľový cukor. Skúste pár hlavičiek strčiť do nádoby s kryštálovým cukrom a za pár dní ho máte prevoňaný. Vhodný je či už do limonád ale aj na posypanie koláčov.

Ak vás nepresvedčíme na vyskúšanie takejto záležitosti, stále si môžete uvariť chutný čaj z kvetov byliniek. Spomínaný nechtík údajne pomáha tráveniu, výhodou sú aj jeho regeneračné účinky. Pri manipulácií s ním nezabudnite na zásteru či rukavice, vaša pokožka sa od výrazne žltej farby zašpiní. Lipový čaj je známy pre svoje upokojujúce účinky, ukľudniť vás vraj dokáže aj pri blížiacom sa koncoročnom vysvedčení J. Pozvite kamarátku a poklebeťte si pri dobrom čajíku alebo koláči s netradičnou ozdobou alebo urobte deťúrencom za dobré známky chutnú tortu s jedlými kvetmi. Určite ich neodmietnu, budú totiž zvedavé, ako také niečo chutí.

 ;