Úvod > Blog Chic Lovely > Spravte si netradičnú Veľkú noc
 

Spravte si netradičnú Veľkú noc

Spravte si netradičnú Veľkú noc

Veľká noc je už klasicky synonymom bohatej zelenej výzdoby so žltými kuriatkami, krikľavými farbami, kraslicami a veľkonočným baránkom. Ak vás nudí tento opozeraný štýl, skúste niečo nové, čo do vašej domácnosti prinesie závan noblesy a elegancie.

Samozrejme, vyfukovanie vajíčok patrí k tradíciám, pri ktorých sa zabavia deti aj dospelí. Maľovanie a ozdobovanie však nemusí byť len gýčová záležitosť.

Čo tak poňať to s noblesou a vyskúšať niečo nové? Namiesto klasických kvietkov, srdiečok a nálepiek kúpte obyčajné lepidlo a trblietavý prášok alebo strieborné či zlaté cukrové guľôčky, ktoré dodajú zdobeniu veľkonočných vajíčok celkom nový rozmer. Vajíčko jednoducho natriete lepidlom a vyváľate v guľôčkach či trblietavom prášku, ktorý si nasypete do nádoby. V prípade, že máte malé deti, vajíčko pred zdobením nevyfúkavajte, ale uvarte natvrdo a dôkladne vysušte. Tak sa vám počas zdobenia nerozbijú.

 

Ak máte radi netradičnú výzdobu a kvetinové dekorácie, rozbite vajíčko tak, aby vám zostala väčšia spodná časť škrupinky. Škrupinu dobre očistite a následne ju spolu s deťmi môžete namaľovať. Z kartónu na vajíčka si vystrihnite ľubovoľnú časť, ktorú použijete ako stojan na vyrobené vázičky zo škrupinky. Nafarbite ju a upravte podľa svojich predstáv, prípadne do nej vložte kokosové vlákno zafarbené nazeleno, ktoré bude pôsobiť ako tráva. Vázičky naplňte vodou alebo hlinou a zasaďte kvietky podľa vlastného výberu.

 

Ozdobiť môžete nielen svoj domov, ale aj seba. Vyberte si napríklad nejakú krásnu zásteru s jarným kvetovaným vzorom z ponuky Chic&Lovely, ktorá vám určite vylepší náladu a výborne poslúži aj pri príprave veľkonočného občerstvenia pre šibačov.