Vianočné pečenie alebo keď láska ide cez žalúdok |
V našich domácnostiach sa pomaly zvianočnieva. Každá z nás už začína rozmýšľať nad tým, ako čo najútulnejšie vyzdobiť všetky izbietky v dome. Čo kde rozvešať, nalepiť či zavesiť. Jedno je však isté, láska stále prechádza najmä cez žalúdok. A aj všetky vianočné vône, ktoré prichádzajú z kuchyne, sú tým najväčším lákadlom pre celú rodinu. Ak zacítite škoricu, vínko, medovníčky a ďalšie dobroty, potom je isté, že sú Vianoce. Milé naše verné zákazníčky, pripravili sme pre vás preto tento sladký recept, ktorý si určite užijete so svojimi najbližšími. S našimi Chic&Lovely zásterami sa vám bude piecť ešte pohodlnejšie. Dokonca sme pre vás pripravili špeciálnu vianočnú zásteru s krásnymi vianočnými motívmi. Niet nad výnimočný outfit, v ktorom sa cítite aj pri varení a pečení ako v bavlnke. Pustite sa s nami do pečenia a oslávme spolu ten najkrajší prichádzajúci vianočný čas.
Linecké čokoládové hviezdičky Vynovený tradičný recept sa vám bude páčiť viac ako len klasické linecké cesto. Je samozrejmé, že linecké zlepené koláčiky patria medzi najobľúbenejšie. No túto extra špeciál verziu pre fanúšikov čokolády, ste určite ešte neokúsili.
Potrebujeme: Cesto: Krém: malinový džem alebo čokoládová nátierka Poleva: Postup: Sypké suroviny zmiešame (múku, madle, cukor) a prilejeme vajíčko a roztopený rastlinný tuk. Pridáme štipku citrónovej kôry. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré dáme odložiť na 5 hodín do chladničky. Cesto vyberieme a na pomúčenej doske vyvaľkáme tak, aby malo hrúbku 3 mm. Vykrajujeme hviezdičky. Polovicu cesta venujeme celým hviezdičkám a polovicu zasa tým, do ktorých vykrojíme okrúhle otvory (hviezdičky neskôr klasicky natrieme a spojíme). Dáme ich na vymastený a pomúčený plech upiecť. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch až do jemnej vanilkovej farby (cca 5 minút). Dobrú chuť, milé gazdinky. Ešte máme pre vás jeden tip. Hviezdičky môžete po obalení v čokoláde aj zdobiť rôznymi dekoráciami, ako farebnou ryžou alebo cukrovým posypom. |