Úvod > Blog Chic Lovely > Vianočné pečenie alebo keď láska ide cez žalúdok
 

Vianočné pečenie alebo keď láska ide cez žalúdok

Vianočné pečenie alebo keď láska ide cez žalúdok

V našich domácnostiach sa pomaly zvianočnieva. Každá z nás už začína rozmýšľať nad tým, ako čo najútulnejšie vyzdobiť všetky izbietky v dome. Čo kde rozvešať, nalepiť či zavesiť. Jedno je však isté, láska stále prechádza najmä cez žalúdok. A aj všetky vianočné vône, ktoré prichádzajú z kuchyne, sú tým najväčším lákadlom pre celú rodinu. Ak zacítite škoricu, vínko, medovníčky a ďalšie dobroty, potom je isté, že sú Vianoce. Milé naše verné zákazníčky, pripravili sme pre vás preto tento sladký recept, ktorý si určite užijete so svojimi najbližšími. S našimi Chic&Lovely zásterami sa vám bude piecť ešte pohodlnejšie. Dokonca sme pre vás pripravili špeciálnu vianočnú zásteru s krásnymi vianočnými motívmi. Niet nad výnimočný outfit, v ktorom sa cítite aj pri varení a pečení ako v bavlnke. Pustite sa s nami do pečenia a oslávme spolu ten najkrajší prichádzajúci vianočný čas.

 

Linecké čokoládové hviezdičky

Vynovený tradičný recept sa vám bude páčiť viac ako len klasické linecké cesto. Je samozrejmé, že linecké zlepené koláčiky patria medzi najobľúbenejšie. No túto extra špeciál verziu pre fanúšikov čokolády, ste určite ešte neokúsili.

 

Potrebujeme:

Cesto:
200g rastlinného tuku (Palmarin)
100g práškového cukru
1 vrecko vanilkového cukru
Štipku citrónovej kôry
1ks vaječného žĺtka
250g hladkej múky
50g pomletých madlí

Krém: malinový džem alebo čokoládová nátierka

Poleva:
½ tabuľky horkej čokolády
20g masla
½ dc sladkej smotany na šľahanie

Postup: Sypké suroviny zmiešame (múku, madle, cukor) a prilejeme vajíčko a roztopený rastlinný tuk. Pridáme štipku citrónovej kôry. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré dáme odložiť na 5 hodín do chladničky. Cesto vyberieme a na pomúčenej doske vyvaľkáme tak, aby malo hrúbku 3 mm. Vykrajujeme hviezdičky. Polovicu cesta venujeme celým hviezdičkám a polovicu zasa tým, do ktorých vykrojíme okrúhle otvory (hviezdičky neskôr klasicky natrieme a spojíme). Dáme  ich na vymastený a pomúčený plech upiecť. Pečieme v  rozohriatej rúre na 180 stupňoch až do jemnej vanilkovej farby (cca 5 minút).  
Po vychladnutí natierame nátierkou alebo džemom. Spojíme. Nad vodnou parou vymiešame roztopenú horkú čokoládu, maslo a smotanu. Hviezdičky obaľujeme a necháme odkvapkať na mriežke. Dáme zachladiť na pár hodín.

Dobrú chuť, milé gazdinky.

Ešte máme pre vás jeden tip. Hviezdičky môžete po obalení v čokoláde aj zdobiť rôznymi dekoráciami, ako farebnou ryžou alebo cukrovým posypom.