Úvod > Blog Chic Lovely > Krásne opálenie so „zdravými olejmi priamo z kuchyne“
 

Krásne opálenie so „zdravými olejmi priamo z kuchyne“

Krásne opálenie so „zdravými olejmi priamo z kuchyne“

Je ten pravý čas na opaľovaciu sezónu! Ak ešte nemáte svoj vytúžený snedý odtieň pleti, vedzte, že sa k nemu ľahko dopracujete. Ide to aj s ingredienciami, ktoré máte bežne v kuchyni. Jeden deň olej používate do šalátu a na druhý sa s ním zasa môžete potrieť a byť krásne opálená. Znie to ako vtip? Ale nie je, niektoré prírodné oleje naozaj fungujú ako opaľovacie. Hodia sa aj vtedy, ak máte na väčšinu kozmetiky alergiu a vašim priateľom sú hypoalergénne výrobky.

Jedným z najpoužívanejších je olivový olej. Zdravý a chutný je aj v kuchyni, no na opaľovanie sa tiež hodí. Je voňavý, lesklý a ľahko dostupný. Nájdete ho v každom obchode, dokonca v rôznej kvalite a prevedeniach. Ochranný faktor je však v tomto prípade pomerne nízky, neodporúča sa používať na najsilnejšom slniečku. Avšak myslite na to, že opaľovanie v najintenzívnejších hodinách (od 12-15:00) nie je vôbec dobrým nápadom.

Výborný je aj mrkvový olej. Mrkva obsahuje betakarotén, a aj preto vám pri opaľovaní pomáha. Rýchlejšie sa pri ňom hnedne, a tak má pokožka váš vysnívaný tón raz dva. Skúsiť ho preto môžete aj vtedy, ak sa vám ťažšie opaľuje. Za vyskúšanie nič nedáte. A ešte jedna zaujímavosť: Mrkvový olej sa získava macerovaním semienok,  a tak v jeho zložení býva primiešaný napríklad slnečnicový olej.

 

Ďalším skvelým pomocníkom pri opaľovaní môže byť kokosový olej. Extra panenský a 100 percentný je skvelý napríklad na podráždenú pokožku. Má antibakteriálne účinky. Bonusom je jeho príjemná vôňa a hutná konzistencia. Práve preto sa tak ľahko z pokožky nedostane a nemusíte sa často natierať.  Keďže je jemný a upokojuje, vhodný je aj po opaľovaní, a to aj vtedy, keď ste spálená (nielen pripálená). V takomto prípade dajte schladiť kokosový olej na pár hodín do chladničky, bude vás príjemne chladiť a pokožka sa rýchlejšie zahojí.

Na záver máme pre vás ešte pár tipov na dobré a kvalitné opaľovanie. Okrem dodržiavania správnych časov, ktoré sme už spomínali, by ste nemali zabúdať ani na ochranu tváre. Aj pokožka na tvári je totiž háklivá, a dokonca omnoho viac než iné partie. Je jemná, a tak sa spáli raz dva. Mnohí na to zabúdajú, a spomenú si až neskôr pri pohľade do zrkadla na červenú tvár. Pri natieraní na tvár si nezabudnite dať praktickú a krásnu čelenku, vďaka ktorej si nezamastíte vlasy. Nezabúdajte ani na pokrývku hlavy. Veľké množstvo ľudí a aj našich ratolestí chytí počas chvíľ strávených pri vode či pri športovaní nebezpečný úpal. Nie je to nič príjemné, vracanie, bolesť hlavy a žalúdka či dokonca triaška- to všetko dokáže dovolenku poriadne znepríjemniť.  A ak by ste chceli prírodný opaľovací olej niekomu podarovať, radosť mu urobí napríklad v našej krásnej kozmetickej taške Lovely.

Krásne opaľovanie a príjemné chvíle strávené pri vode vám praje váš Chic&Lovely team.