Úvod > Blog Chic Lovely > Vyberte si ten svoj!
 

Vyberte si ten svoj!

Vyberte si ten svoj!

Dnes máme  v obchode na výber čaje mnohých chutí a vôní v krásnych dizajnových vrecúškach. Čaro tohto nápoja sa však ukrýva v bylinkách, ktoré sú dostupné ako nasušené čaje aj v tomto období. Vyberte si také, ktoré môžu pomôcť vášmu telu a ulahodia vašim chuťovým pohárikom. Rovnako štýlové môžete byť aj pri pití čaju, a to ani nemusíte byť z Anglicka či piť ho o piatej. V krásnej kanvičke si ho môžete pripraviť hocikedy. A pre úplnú dokonalosť sa pred návštevou ukážte jednoducho dokonalá a šik!

 

 

 

Mätový čaj
Poteší nielen svojou chuťou, ale na začiatok zaujme aj sviežou mentolovou vôňou. Samozrejme, najlepší čaj je ten, ktorý si pripravíte z čerstvo natrhaných lístkov. Je veľmi obľúbený aj pre svoje účinky na trávenie po ťažšom obede. Stres a bolesti hlavy dokáže zmierniť rovnako ako zahriať počas týchto dní. Pôsobí protizápalovo a posilňuje aj nervovú sústavu. Mäta rastie síce od júna do septembra, no kúpiť sa dá sušená aj v tomto období.

 

 

 

 

Zázvorový čaj
Zázvor, alebo odborne ďumbier lekársky, sa využíva ako prísada do jedla či čaju. Ľahko rozpoznať jeho jemne štipľavú chuť, ktorá je najostrejšia priamo z koreňa, nastrúhaného najemno.
Nádcha, chrípka či bolesť hrdla, v tom je zázvor veľkým pomocníkom. Čaju z čerstvého zázvoru by sa mali vyhýbať tehotné či dojčiace mamičky. Korenisté látky, ktoré obsahuje, sa môžu dostať do mlieka a znepríjemniť chuť bábätku. Je dostupný skoro v každom obchode a za prijateľnú cenu. Tak prečo tento elixír zdravia nevyužiť?

 

 

Náš tip: Ak trpíte nevoľnosťou pri cestovaní, šálka zázvorového čaju pred jazdou zmierni nepríjemné príznaky.

 

 

Šípkový čaj
Hľadáte bohatý zdroj vitamínu C? Rozhodne nepremeškajte sezónu šípok. Ak budete variť čaj viac ako 10 minút alebo bude dlhšie stáť, vitamín postupne stratí svoju silu. Pri príznakoch chrípky si dajte 2 – 3 šálky tejto prírodnej medicíny denne, podľa našich starých rodičov by mal pomôcť aj pri močových problémoch.  Po zbere a sušení si šípky budete môcť dopriať aj po zvyšok roka. Čo tak podeliť sa o lahodný čaj s priateľkami, ktoré dozaista ocenia vaše bodkované retro šálky? Istota dámskej jazdy!

 

 

 

 

 

Čierny čaj
Nie každému možno zalahodí chuť čierneho čaju, no ako štartér dňa je ideálny. Obsahuje totižto látku teín (kofeín). Dôležitou súčasťou prípravy tohto nápoja je lúhovanie. Ak chcete z čaju vyťažiť čo najviac povzbudivej látky teínu, nechajte ho lúhovať približne 1 – 3 minúty. Pitie čaju po dlhšom lúhovaní (4 – 5 minút) na vás bude pôsobiť skôr upokojujúco. Viac ako 5 minút lúhovania spôsobuje horkosť, a to už nemusí byť vaša šálka čaju.

 

 


 

Náš tip: Čajové lístky (aj staršie) sa hodia do vášho kúpeľa. Pleť budete mať žiarivejšiu a jemnejšiu. Vyskúšajte.

Mätový, čierny či zázvorový, každý z nich si môžete dochutiť medom či citrónom a ukuchtiť si nápoj podľa seba. Stačí si už len vyložiť nohy, zapáliť sviečku a oddychovať. Na zdravie!