Úvod > Blog Chic Lovely > Novoročné predsavzatia bez cukru a predsa sladké
 

Novoročné predsavzatia bez cukru a predsa sladké

Novoročné predsavzatia bez cukru a predsa sladké

Kto si tento rok nedal žiadne predsavzatie, nech dvihne ruku. Predsavzatia sú fajn, najmä tie splniteľné, ktoré nám levelom svojej náročnosti, nevezmú všetok vietor z plachiet hneď v úvode roka.

Končím s cukrom, od 1.1.2017 ho nikdy nevložím do úst

Pomaly ďalej zájdeš a takéto ultimátne výroky, predurčujú predsavzatie na neúspech behom prvých dní. Po týždni odriekania tak vypijete dva litre koly, zjete tri čokolády a o 23:30 miestneho času sa prichytíte, ako priamo ústami vyjedáte z plechu to najprečokoládovanejšie brownies na svete.
 

Čo by to bol za život bez sladkých dobrôt, aspoň raz za čas?!

To neprajeme nikomu, a už vôbec nie vám. Určite ste už počuli o raw koláčikoch bez múky, cukru, vajec, kypriaceho prášku, proste úplne bez všetkého čo by mal obsahovať každý plnohodnotný koláč. Alebo masa, ktorá je hodná koláčom sa volať.

Áno, presne tam vás chceme naviesť, pretože my sme ochutnali a sú naozaj výborné. Dokonca by ste si ich pomýlili s koláčom, ktorý obsahuje všetky zdraviu a postave unfriendly ingrediencie.

Mrkvovo-makový koláč

Tento nie je raw, ale je skvelý, a čo viac môžete od koláča chcieť.

Ingrediencie:

2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy

½ hrnčeka mletého maku

1 pl medu

3 pl oleja

3 ks vajec

2 ks banánov

Postup:

Roztlačíte banány na kašu. V inej nádobe rozmiešate vajcia, olej a med. Po rozšľahaní pridáte banány a rozšľaháte ešte raz. V samostatnej mise zmiešate mrkvu s makom. Zmiešate všetko dokopy, dáte na plech alebo do menšej misy z jánskeho skla a pečiete 40 minút na 160 stupňoch.

Raw čučoriedková torta

Keď sme sa začali obšmietať okolo raw, tu ho máte. Fanstastická, zdravá a bez cukru!

Pripravte si:

Základ

1 hrnček orechov

1 hrnček strúhaného kokosu

1/2 hrnček hrozienok

Matcha náplň

1/2 hrnček kešu orechov

1/3 hrnček medu

1/3 hrnček kokosového oleja

1 limetka alebo citrón

2 gramy čaju matcha

Náplň z čučoriedok

300 gramov mrazených čučoriedok

1ks banán

Postup:

Na noc si namočte kešu oriešky do vody. Prepláchnuté hrozienka stačí namočiť na hodinu. Banány nakrájajte na plátky a dajte zmraziť v platovej nádobe. Rozmixujte najprv orechy, do mixéra potom pridajte hrozienka a kokos. Túto hmotu zatlačte do tortovej formy. Uložte do chladu.Teraz si pripravíme svetlú náplň. Scedíte kešu orechy, rozmixujete na kašu, pridáte olej, med a limetkovú šťavu. Ak je hmota príliš hustá pridajte pár lyžíc vody.  Odložte si jednu pl hmoty do zásoby, budete ju ešte potrebovať. Do ostatnej hmoty pridajte práškový čaj matcha. Ak ho chcete pridať viac ako 2 gramy, môžete. Hmotu rozostrite do formy a dajte na 1 hodinu do mrazáku.Na rad prichádza čučoriedková plnka. Rozmrazené čučoriedky rozmixujte s banánom, pridajte odloženú pl náplne, ktorú ste si odložili v predošlom kroku a rozmiešajte. Do tortovej formy pridajte poslednú, ovocnú vrstvu.Cez noc nechajte tortu oddychovať v mrazničke.

Menej cukru, viac energie a čo s ňou?

Buď si nájdete nový koníček, začnete maľovať, vyšívať, okopávať záhradku alebo... cvičiť. A môžete to skúsiť úplne nanovo, zábavne a dovolíme si tvrdiť, aj celkom sexi. Toto tanečné cvičenie sa volá salsation a je spojením tanca a funkčného tréningu, vďaka ktorému nadobudnete v roku 2017 sexy krivky. Potom aj v Chic&Lovely  zásterke budete vyzerať ešte viac neodolateľne ;).