Nočná mora každej gazdinky? Návšteva ešte pred naším naplánovaným upratovaním.

 
 
 
Úvod > Blog Chic Lovely > Nočná mora každej gazdinky? Návšteva ešte pred naším naplánovaným upratovaním.
 

Nočná mora každej gazdinky? Návšteva ešte pred naším naplánovaným upratovaním.

Nočná mora každej gazdinky? Návšteva ešte pred naším naplánovaným upratovaním.

Asi každá gazdinka sa „poteší“, keď jej zazvoní telefón a ohlási sa nečakaná návšteva. Ako správna hostiteľka však návštevu nikdy neodmietne a nečakaných hostí prijme. Milé dámy, žiadna panika! Máme pre vás niekoľko tipov, ako svoju domácnosť zachránite! :-)

Dôležitý je úsmev a dobrá nálada! S takýmto privítaním zamaskujete všeličo! Aj keď vám do príchodu návštevy zostáva len niekoľko minút, zvládnete toho ešte dosť. Aspoň toľko, aby ste svojich blízkych privítali v čistom a upratanom byte. Začnite prvým bodom tohto zoznamu a pokračujte postupne nadol čo najrýchlejšie, až kým sa neozve zvonček pri dverách. Ak sa vám podarí skončiť skôr a zvýšilo vám ešte trochu času, vráťte sa do hlavnej izby a poupratujte ju dôkladnejšie. Alebo samu seba skrášlite.

 

1. V predsieni uložte topánky a kabáty. To je totiž to prvé, čo návšteva uvidí.

2. Zapáľte sviečku aj v popoludňajších hodinách! Sviečka navodí pocit pokoja a voňavej, čistej domácnosti. Odporúčame sviečky s vôňou kávy.

3. Väčšina návštev trávi najviac času v obývačke. Zatvorte teda všetky dvere na ostatných miestnostiach a po celý čas sa venujte upratovaniu predsiene a obývačky. Takto už pre vás nebude dôležité, či váš syn náhodou nenechal hračky na zemi a či si dcéra upratala všetky svoje líčidlá. S tým sa teraz nezaťažujte!

4. Venujte sa hlavnej miestnosti, kde si s návštevou chcete posedieť. Vezmite si kôš na bielizeň a začnite doň vkladať všetko, čo tu nemá čo hľadať. Ponatriasajte vankúše a upravte sedačku. Vždy majte poruke klasickú prachovku práve na takéto situácie. Nestihli ste utrieť prach? Nevadí, hlavnú časť domu stačí zatiaľ povysávať.

5. Skontrolujte zrkadlá, či na nich nevidno šmuhy.

6. Uistite sa, či máte čistú kúpeľňu, WC a či je všetko pre návštevu pripravené - mydlo na ruky, čistý uterák a toaletné potreby.

7. V kuchyni si nachystajte vodu na čaj alebo domácu limonádu. Ako správna gazdinka by ste mali mať pripravené malé občerstvenie. Buďte elegantná aj v takejto chvíli. Tým správnym doplnkom pre vás bude šatová zásterka ChicLovely ozdobami do vlasov. Budete vyzerať pôvabne a s našimi tipmi vaša návšteva nezapochybuje, že ste upratovali celý deň!:-)