Úvod > Blog Chic Lovely > Nenahraditeľný pomocník v kuchyni - citrón. Poznáte všetky spôsoby jeho využitia?
 

Nenahraditeľný pomocník v kuchyni - citrón. Poznáte všetky spôsoby jeho využitia?

Nenahraditeľný pomocník v kuchyni - citrón. Poznáte všetky spôsoby jeho využitia?

Citrón by nemal chýbať v nákupnom zozname žiadnej správnej žienky domácej. Tipy a triky využitia tohto malého zázraku sú skutočne všestranné. Nejde len o ingredienciu do čaju proti nachladnutiu, zdroj vitamínu C a výbornú prísadu do zákuskov a koláčov. Načo kupovať drahé a toxické čistiace prostriedky, keď existuje ideálny pomocník, ktorý si poradí s väčšinou problémov a rozžiari domácnosť čistotou?

Poznáte to, udržať dom uprataný a čistý, najmä ak v ňom pobehujú šantiace deti, je doslova nadľudské úsilie. Navyše, žiadna mamička nechce svojich potomkov vystavovať zbytočnému vplyvu chemikálií.

 

Citrónová šťava spoľahlivo odstráni škvrny a rozžiari všetky chrómové povrchy. Máte na obľúbenom oblečení fľak? Žiadny problém, naneste šťavu priamo naň, nechajte pôsobiť dvadsaťštyri hodín a následne hoďte do práčky. Výrazný pach šťavy dokáže z domácnosti dokonca vyhnať aj nepozvaných návštevníkov v podobe mravcov, ktoré radšej zavelia na ústup. Citrónová kôra zmiešaná s octom pre zmenu pôsobí ako univerzálny čistiaci prostriedok. Kôra neutralizuje pach octu, takže sa netreba obávať nepríjemného prenikavého zápachu. Takto podomácky vyrobený čistič je nielen šetrný k životnému prostrediu, ale navyše domácnosť dokonale zbaví baktérií či plesní.

 

Každá správna gazdinka chce, aby vyzerala reprezentatívne nielen jej domácnosť, ale aj ona. Citrón sa bez problémov dokáže postarať aj o nechty na rukách, ktoré upratovaním strácajú svoju krásu. Stačí šťavu z citróna zmiešať s jedlou sódou a takto vytvorenú pastu nechať niekoľko minút pôsobiť na nechtoch, ktoré zostanú krásne vybielené.

 

 

 

 

Keď máme o ruky postarané, môžeme si obliecť našu krásnu zásteru z ponuky Chic&Lovely a pustiť sa do výroby nejakého dobrého citrónového zákuska, aby sme ulahodili aj chuťovým pohárikom.