Jarný detox domácnosti

 
 
 
Úvod > Blog Chic Lovely > Jarný detox domácnosti
 

Jarný detox domácnosti

Jarný detox domácnosti

Ako všetko upratať rýchlo, efektívne a sexi?

Hurá, hurá, tráva sa už zelená!!! Znamená to, že zime sme dali definitívne zbohom, môžeme odložiť bundy a čižmy a plánovať jarnú očistu v domácnosti. Asi sa vám dvakrát nechce, čo? Nevadí, máloktorá je úplne hŕŕŕ do veľkého upratovania. My však poznáme niekoľko trikov, ako si túto činnosť spríjemniť.

Trik prvý: Nehorí!

Ako sa hovorí, robota nie je zajac, postojí aj tri dni. Tým nemáme na mysli vrcholne prokrastinovať a všetko odkladať na pozajtra, no pokiaľ ide o veľké upratovanie, múdra baba vie, že si treba rozložiť sily a nerobiť všetko naraz.

Jeden deň vytriedime oblečenie. Veľmi pritom pomáha držať sa pravidla, že čo sme nemali rok na sebe, toho sa treba definitívne zbaviť. Na druhý deň urobíme poriadok v potravinovej skrini či v špajze. Treba vyhodiť suroviny po záruke a medzi tie ostatné pustiť vzduch – teda zorientovať sa, čo vlastne máme a čo nie. Tretí deň môže prísť na rad kúpeľňa, štvrtý topánky, okná, čokoľvek podľa ľubovôle.

Keď každý deň urobíte troška, o pár dní máte z krku kompletný grunt a pritom ste mali ešte kopec času na seba a na svojich blízkych.

Trik druhý: Náladička

Všetko ide lepšie, keď sme v dobrej nálade a plné energie. Netreba hneď vyhrať milión ani sa čerstvo zamilovať, keď nálada neprichádza sama od seba, skúste to takto: vyberte si jednu-dve pesničky, ktoré naozaj milujete a zároveň to nie sú totálne „slaďáky“, ale skôr rytmické „vypaľováky“. Pustite si hudbu tak hlasno, ako sa len dá (v prípade rizika namosúrených susedov si to odpáľte do uší cez slúchadlá) a tancujte, akoby to bolo poslednýkrát v živote. Dobre na to idete vtedy, keď sa vám na stehnách robia mexické vlny J Jednoducho sa vlníte a bláznite, a skáčete, a točíte. Je to paráda, keď vás nikto nevidí. A budete sa naozaj diviť, aký príliv energie zažijete!

Trik tretí: Sexi za každých okolností

Ak zvyknete upratovať v legínsach, vyťahanom tričku a vlasmi len tak zopnutými na vrchu hlavy, nech nezavadzajú, možno stojí za to vyskúšať niečo iné. Denný mejkap? Určite! Vlasy preč z tváre, ale v slušivom účese. Najlepšie to pôjde s drdolom na hlave, ale nie len tak „ledabolo“. Skúste ho ozvláštniť čelenkou na vlasy s krásnou mašľou, ktorá zaujme každého. Čo je ďalšie plus, čelenky do vlasov majú univerzálnu veľkosť a padnú naozaj každej z vás!

Na seba si dajte niečo pohodlné, niečo, čo môžete zašpiniť, ale zároveň v tom budete sexi. Napríklad Chic&Lovely zásterku. Nebudete vyzerať a ani sa cítiť ako uštvaná žienka domáca, ale ako rafinovaná pin-up girl. Pokojne si čelenku a zásteru môžete skombinovať, aby ste boli dokonalá.

A keď vás náhodou počas upratovania zastihne váš drahý, paráda! Nielenže uvidí, ako sa viete zvŕtať v domácnosti, ale na takú vysmiatu, šikovnú, sexi kosť možno dostane hneď a zaraz chuť. A prečo nie, veď je jar! Takémuto finále hovoríme dokonalé spojenie príjemného s užitočným :)