Úvod > Blog Chic Lovely > Deti milujú rafinovaný cukor – ako im rafinovane naservírovať zeleninu?
 

Deti milujú rafinovaný cukor – ako im rafinovane naservírovať zeleninu?

Deti milujú rafinovaný cukor – ako im rafinovane naservírovať zeleninu?

Ako primäť deti, aby jedli ovocie a zeleninu s radosťou a chuťou, ako krémeše, veterníky a čokoládu? Často sa vraví, že je nielen žalúdok, ale aj oči. U detí to platí dvakrát, a možno aj trikrát. Čo je zdravé môže byť aj chutné.Dôležitou súčasťou detského stravovania je aj ich osobná účasť pri príprave jedla. Keď si dieťa vlastnoručne nachystá ovocné jednohubky, skonzumuje dosť ovocia už v priebehu ich prípravy. V prípade že máte doma malú princeznú, na prípravu zdravého jedla ju môžete motivovať aj oblečením sa do krásnej šatovej zástery. Zadovážte si rovno dve rovnaké Chic&Lovely, pretože v zásterách „mama a dcéra“ sa vám bude spolu variť veselšie. Malá gazdinka si predsa vždy želá mať rovnaké šaty ako mamička.

 

Jednohubky vznikli pravdepodobne kvôli deťom

Vedia byť také rozmanité, farebné, zábavné a jednoduché zároveň, že deti v rámci nadšenia celkom zabudnú, že jedia čosi zdravé, čosi s vitamínmi, vlákninou a bez kryštáliku rafinovaného cukru.

 

 

 

 

Helovín je každý deň
Najlepšia invencia tohto sviatku spočíva v objave vyrezávania. A vyrezávať sa dá každý deň, nielen na helovín. Keď máte viac času, môžete vyrezať akékoľvek ovocie či zeleninu do akéhokoľvek tvaru a pospájať špáratkami.

 

 

 

 

 

Tváre
Samostatnou kapitolou v detskom aranžovaní sú tváre. Tváre zvierat, ľudí, také, ktoré sa na niekoho podobajú alebo nepodobajú. Usmievavé, mračiace sa. Deti tak učíte aj zobraziť emócie a vizuálne stvárniť vlastnú predstavu.

 

 

 

 

 

Formičky na medovníčky sa dajú využiť celý rok, na ovocie a zeleninu

Zaujímavé tvary sa dajú povykrajovať zo všetkého. Hviezdičku z jablka, srdiečko z hrušky, stromček z uhorky, všetko pekne ponapichujte na dlhú špajdlu a urobte si ovocno-zeleninové čevapčiči.

Aranžovanie nepomohlo? Vyberte sa na výlet

Ak nezaberie aranžovanie vo vlastnej réžii, skúste zobrať ovocie a zeleninu von. Vyberte sa na dlhý a zaujímavý výlet. Deti vyhladnú a jediné, čo so sebou budete mať, bude práve ovocie a zelenina. Veď to poznáte, hlad je najlepší kuchár...