Úvod > Blog Chic Lovely > Čo by to boli za Vianoce bez vianočného punču a high fashion zásterky
 

Čo by to boli za Vianoce bez vianočného punču a high fashion zásterky

Čo by to boli za Vianoce bez vianočného punču a high fashion zásterky

Špeciálny sviatok si vyžaduje špeciálny prístup. Naše zásterky sú vyvinuté tak, aby spĺňali účel – som matka, som sexi matka, som sexi pracujúca matka, som sexi pracujúca matka a dokonalá partnerka, ktorá vyzerá výborne každý deň a na Vianoce obzvlášť. Dizajn záster u nás dosiahol až na strop pretože... Túto zásteru si nemusíte dať rýchlo dole, keď vám zazvoní zvonček a v rúre sa vám práve spiekli koláče.

Zástera by bola, poďme na punč
Myslite na alko aj nealko hostí, niekto predsa musí šoférovať.

Alko alternatíva
Cez punčovú prizmu sú aj tie Vianoce akési krajšie a ľudia sú si navzájom bližší.

Ingrediencie:
5 dl čierny čaj
150 g cukor
2 ks pomaranč
1 ks citrón
3 ks klinčeky
Štipka mletej škorice
5 dl červené víno
2 dl rum

Najprv uvaríte čierny čaj, necháte aspoň 5 minút lúhovať. Precedíte a pridáte cukor, škoricu, klinčeky, kôru z citróna a pomarančov (bio produkcia, samozrejme). Povarte to spolu ďalších 5 minút. Opäť precedíte, dolejete rum, víno, pomarančovú a citrónovú šťavu. Nalievajte do vopred vyhriatych pohárov.

 

Nealko

Ingrediencie:
5 balíčkov ovocného čaju
1 ks hruška, jablko
1 ks pomaranč
1 ks citrón
1 dl med
20 ks klinčeky
3 ks hviezdičky badiánu
1 KL rumová aróma

Uvarte v hrnci ovocný čaj. Nakrájajte do neho jablká, hrušky, pomaranč, citrón (bez šupky), ocukrujte, pridajte celú škoricu, badián, klinčeky a spolu povarte cca hodinku.
Na koniec pridáte kávovú lyžičku rumovej arómy.

Víno sa vínom čistí alebo ako vyčistiť škvrny od červeného

Keď sa oblejete bielym vínom, nebude to taká tragédia. Ale čo červené? Ak sa zapálené hrdlo lieči zmrzlinou alebo studenou kofolou, bude sa červené víno čistiť bielym vínom. Je to naozaj tak. Namočte obliatu časť odevu do bieleho vína, nechajte pôsobiť pár minút, vyberte a posypte soľou. Potom už stačí iba hodiť do práčky a vec je vybavená. 
Keď sa oblejete bielym vínom, stačí preprať vodou, posypať soľou, funguje tiež kyselina citrónová alebo kyselina vínna a opäť preprať v práčke.
Ok, oblečenie by sme mali, ale čo koberec, gauč, tie sa do pračky nezmestia. Veru nie. V takom prípade treba najprv dôsledne vysať víno papierovými obrúskami, nasypať za priehrštie soli, čím viac, tým lepšie a na koniec fľak vykefovať. Namiesto soli sa dá použiť aj sóda bikarbóna alebo čistiaci prostriedok na riady.

PS: za výsledky neručíme, ale malo by to fungovať. Šťastné a punčové.