Ako byť gazdinkou, ktorá “pečie“ a vyzerá šik |
Ako sa hovorí, čas sú peniaze, alebo manikúra, pedikúra, kaderníčka a podobne. Okrem toho predsa pracujeme mnohokrát rovnako ako naši partneri, niekedy aj viac. Vianoce sú síce krásne obdobie pokoja, spolupatričnosti, zázrakov,..... Áno zázraky, tie by sme z času na čas potrebovali, aby sme zvládali prácu, domácnosť, deti a zároveň vyzerali dobre. Počas Vianoc to platí dvojnásobne. Zvládnuť vianočné upratovanie, kúpiť darčeky, uvariť, napiecť, ozdobiť a samozrejme vyzerať exkluzívne. Povedzme si na rovinu, nie vždy je to jednoduché. Niekedy proste boj s časom nevyhráme, aj preto prinášame blog pre „žienky domáce“. Vďaka tipom a trikom sa v kuchyni ani počas Vianoc nezdržíme dlho a ešte nám zostane čas na návštevu u kaderníčky. Napečené za pár minút Kokos k Vianociam jednoznačne patrí a preto sme vybrali recept na fenomenálne, veľmi jednoduché na prípravu a úžasne chutné nepečené banánovo-kokosové guličky plnené čokoládou. Tento recept je veľmi jednoduchý, deti ho milujú a ešte môžete do práce zapojiť aj malé pomocníčky. Verte, že úloha tvarovať z cesta guličky ich zabaví minimálne na čas dostačujúci na vytrhanie obočia a nalakovanie nechtov na rukách ;). Jediné čo riskujete v prípade, že malú kuchárku necháte bez dohľadu, je výroba guličiek, presnejšie gúľ, o veľkosti tenisovej loptičky. Pre lepšie usmernenie odporúčame zakúpiť malé papierové košíčky, do ktorých kokosové guľky budeme ukladať. Na prípravu potrebujeme: Postup: Každá žienka domáca, prípadne aj malá pomocníčka, začína prácu v kuchyni oblečením zástery. Ak chcete byť ozdobou vašej kuchyne, vyzerať úchvatne a šik, odporúčame zásteru Chic&Lovely. Hneď potom môžeme prejsť na samotnú prípravu. Keksíky podrvíme, prípadne pomelieme. V rovnakej nádobe zmiešame spolu s rozpučenými banánmi, medom, škoricou, postrúhanou kôrou z citróna alebo pomaranča, šťavou a kokosom. Vymiesime suroviny, kým sa nám nespoja do konzistentného cesta a hneď môžeme tvarovať guličky. Čokoládu, ktorou budeme plniť guličky, si rozlámeme na požadovanú veľkosť, odporúčame však použiť polovicu klasickej tabličky do jednej guľky. Z Cesta odoberieme malé množstvo, urobíme placku, do stredu vložíme čokoládu, zabalíme a vytvarujeme guličku. Ak chceme urobiť recept zaujímavejším, čokoládu môžeme nahradiť lúpanými mandľami, prípadne odkôstkovanými čerešňami. Hotovo! Ak sa vám tento recept páči, nezabudnite si ho zapísať do ručne vyrobeného receptára. Všetky zástery a doplnky nájdete na eshope chiclovely.sk. |