Úvod > Blog Chic Lovely > Kurkuma zafarbí na žlto všetko, okrem zubov, tie vybieli
 

Kurkuma zafarbí na žlto všetko, okrem zubov, tie vybieli

Kurkuma zafarbí na žlto všetko, okrem zubov, tie vybieli

Napriek svojej výraznej farbe, kurkuma v kombinácii s kokosovým olejom bieli zuby. Asi každý z nás si sem tam dopraje čaj, kávu a občas pohár červeného. To sa odrazí aj na pigmentácii zubov. Aby ste sa mohli sebavedome usmievať od ucha k uchu, nemusíte používať pasty s obsahom chemikálií. Všetky telu cudzie látky sa z ústnej dutiny vstrebávajú do celého organizmu a spôsobujú civilizačné ochorenia.


Takže, rozmiešajte kurkumový prášok v kokosovom oleji, namočte doň kefku a čistite približne 3-5 minút. Táto kúra nemá iba dokonalý bieliaci účinok. Pôsobí blahodarne aj na zdravotnú kondíciu ďasien, pomáha pri paradontóze, je skvelou prevenciou proti zápalovým procesom v celej ústnej dutine.
 

Kurkuma bieli nielen zuby


Ale aj kuchynské pracovné dosky. Tip top dizajn a škvrny na doske, čo by na to povedal interiérový dizajnér? Nové trendy v kuchynskom dizajne? Ľahká pomoc, zmiešajte kokosový olej s kurkumou a všetky nepoddajné fľaky budú onedlho preč. 
Linka už sa skvie čistotou? Kurkumu ešte neodkladajte, budete ju potrebovať na smoothie ako stvorené pre sychravé chrípkové počasie. Všetky virózy a infekcie traste sa.

Rozmixujte tieto ingrediencie a môžete podávať. Mňam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krátke ajurvédske okienko


Okrem toho, že farba kurkumy je veľmi zaujímavá, je táto bylinka číslo 1 medzi koreninami v ajurvéde. Červený zázvor, aj tak sa tejto bylinke hovorí, nosí prívlastok  korenie života, a pochádza z pralesa. Aby prežila v tomto náročnom prostredí musela sa kurkuma prispôsobiť. Silné antibakteriálne a protiplesňové účinky sú podobné účinkom cesnaku. S tým rozdielom, že kurkuma je menej agresívna a pôsobí na všetky tkanivá, ako aloe vera.